141213 OW Thea

Thea Hoefsloot en Nella Heurkens

Van 13 t/m 21 december exposeren Thea Hoefsloot en Nella Heurkens
hun werk in De Oude Werf in Son en Breugel.
Thea schildert abstract, haar composities variëren van zachte tinten grijs tot rode aardkleuren met een meditatief karakter.
Nella Heurkens werkt in verschillende disciplines: schilderen-taal-computertekeningenassembleren-beeldhouwen.
Werken vanuit hart hoofd en handen, omdat zij het niet kan laten..

De expositie wordt geopend door Ad van Etten op
13 december om 15.00 uur.
Wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.!

141230 Kunstreis

Kunstreis op 30 december

De kunstreis gaat dit jaar naar Den Haag, te beginnen bij het Mauritshuis. Daar gaan we in het prachtig gerestaureerde gebouw de eigen collectie bekijken, die bestaat uit ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters.
Daarna kunt u lunchen in de omgeving van het Mauritshuis. Naar een gelegenheid voor een gezamenlijke lunch wordt nog gezocht. Nadere informatie volgt.

Het Gemeentemuseum Den Haag heft de eerste Nederlandse tentoonstelling sinds 40 jaar over Mark Rothko. Van blozend roze en jubelend geel, tot knallend blauw en somber zwart. Wanneer je voor de immense doeken van Mark Rothko (1903-1970) staat, voel je hoe je zijn wereld ingezogen wordt. De kleurvelden, opgebouwd uit
zinderende verflagen, zijn van een ongekende intensiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie.

Aanmelden kan per email aan secretariaat@arslongakunst.nl en door het gelijktijdig overmaken van de reiskosten op NL39 RABO 0109116011 t.n.v. Ars Longa o.v.v. Kunstreis:
€22,00 p.p. (niet leden €27,00 p.p.) indien u de museumkaart heeft en meeneemt.
€47,00 p.p. (niet leden €52,00 p.p.) zonder museumkaart

De Kunstavond van 17 december wordt helemaal aan deze kunstreis gewijd

141217 Kunstavond

Kunstavond op 17 december

in de Sonnerie.

Dit jaar gaat de eindejaars KUNSTREIS naar Den Haag, waar we het Mauritshuis gaan bezoeken (nu de eigen collectie weer terug is) en het Gemeentemuseum, met de grote overzichtstentoonstelling van Rothko.
ANNELIES SCHOTH zal op woensdag 17 december tijdens de KUNSTAVOND in de Sonnerie haar kennis van deze kunstwerken met u delen in woord en vooral in beeld. Zodat het kijken, het zien en de herkenning een aangename beleving wordt. Minstens 2 keer ziet u iets wat u nooit meer vergeet.
Ook zal zij aandacht besteden aan actuele tentoonstellingen waar we niet heengaan…
Ook niet leden zijn van harte welkom. Aanvang 20.00 uur in Hotel La Sonnerie.
Bijgaande foto toont de voorbereiding van de spreker van deze avond.

141108 OW Paula Groote

Paula Groote

Van 8 tot en met 30 november exposeert Paula Groote-Versteegen
een installatie van een strijdveld, gemaakt van tegels met keramische ‘krijgers”, gesitueerd in de vorm van een schaakspel.
Het reflecteert op hedendaagse onrust tussen landen en bevolkingsgroepen.
Het is mogelijk en zelfs wenselijk als bezoeker het spel te spelen en zo spelenderwijs het machtspel te ondergaan.
De expositie wordt geopend door Jan Friso Groote op zaterdag
8 november om 15.00 uur.
Wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.!

141101 OdG

Thea Hoefsloot exposeert

in La Sonnerie
van 1 november tot 1 maart 2015.

Iedere 3 maanden verzorgt Ars Longa een nieuwe expositie Op de Gang van de brasserie van de Sonnerie. Dit keer toontThea Hoefsloot-Schoonderwoerd een aantal abstracte schilderijen uit de periode 1988 tot 2004.
Het zijn impressies van landschappen, oude culturen en spontane gevoelsuitingen omgezet in kleur en vorm.
De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie

140925 Parachutes afronding

Veel lof voor parachutes

De 17 parachutes die in september de herdenking en evenementen rond 70 jaar bevrijding kracht bij hebben gezet zijn weer uit het dorpsbeeld verdwenen. Ze zijn naar de Oude Werf gebracht, waar ze wachten op een verdere bestemming – veel al bij de sponsoren.
We hebben veel positieve reacties gekregen.

31 augustus – 17 parachutes herdenken bevrijding

Na maanden voorbereiding hebben Ars Longa vrijwilligers op zondag 31 augustus in alle vroegte 17 parachutes geplaatst in het centrum van Son en aan de A50.
Op initiatief van Martien Leenders willen we met dit toepasselijke kunstwerk de herdenking van 70 jaar bevrijding ondersteunen.
Het programma in Son en Breugel t.g.v. de herdenking en viering van de bevrijding, waaronder twee colonnes van historische voertuigen, vindt u hier. De 17 locale sponsors die dit project mede mogelijk gemaakt worden met dank vermeld op de informatieborden bij de parachutes.

140906 – Parachutes geplaatst

17 parachutes geplaatst in het centrum van Son en Breugel en aan de A50

Op zondag 31 augustus begonnen ca. 10 leden van Ars Longa in alle vroegte aan de voltooiing van een project dat ruim een half jaar in beslag had genomen. Het begon misschien wel tijdens de kunstreis van December 2013 aan Christo’s Big Air Package in de Gasometer Oberhausen. Martien Leenders herinnerde zich weer Christo’s parasollen, daar te zien op foto’s, toen hij begin dit jaar dacht over de aankomende 70e herdenking van 17 September 1944, de luchtlanding op de Sonse heide en de bevrijding. Zijn ‘artist impression’ leidde tot veel enthousiasme en de start van het project, waaraan vele Ars Longa leden hebben bijgedragen, maar ook locale ondernemers en instellingen.
Op 31 augustus werden de parachutes op hun tijdelijke bestemming opgesteld, waar ze op 14 en 16 September colonnes van historische legervoertuigen aan zich voorbij zien trekken.
Hieronder foto’s van de plaatsing.
 
 
 

140906 Infoborden

Informatieborden bij de parachutes.

In het centrum van Son en Breugel staan 8 informatie borden, die uitleg geven over de achtergrond en betekenis van de “Parachutes voor vrijheid”.
Elk bord toont een andere foto, genomen op of vlak na 17 September 1944.
De foto’s zijn afkomstig uit het archief van de Heemkundekring Son en Breugel, die toestemming gaf voor deze reproductie.
Hieronder tonen we de 8 informatieborden (ontwerp Ton Geers)140906 Parachute Sponsors

Sponsors voor Ars Longa parachutes

Toen dit voorjaar Martien Leenders’ idee voor de “Parachutes voor Vrijheid” omarmd werd, bleek spoedig dat Ars Longa dit niet zou kunnen uitvoeren zonder financiele steun.
De actie “Adopteer een parachute” werd een success dankzij 17 locale bedrijven, instellingen en particulieren.
Op deze pagina brengen we deze gulle gevers onder de aandacht en bedanken we hen voor de financiele en vaak ook morele ondersteuning.
Speciale dank gaat ook naar het Hoi-huis, Jan Swinkels en van Lieshout voor hun bijdragen.

140913 OW Myriam Merks

Myriam Merks fotografie

Vanaf September openen we iedere tweede zaterdag van de maand weer een nieuwe expositie die de verdure weekenden van die maand te bezichtigen zal zijn.
Op 13 September opent Myriam Merks het nieuwe seizoen, met haar ‘Visionaire Landschappen.

De kijker wordt meegenomen in een fotografische fantasiewereld, waarin hij of zij even weg kan dromen uit de werkelijkheid.!

De opening is op zaterdag 13 september om 15.00 uur.!
Wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.!