240125 Poezie

Week van de Poëzie 2024

Het thema van de Week van de Poëzie dit jaar is ‘Thuis’: Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Gedichten worden overal geschreven, in de trein, in de nacht, buiten, maar ook op een hoekje van de keukentafel, turend naar de schilderijen of naar innerlijke beelden die voorbijkomen.
De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen of door het verlangen naar wat eens een thuis was.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet.

Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.
Dat dak is dit jaar het dak van de Bibliotheek: Het Dommelhuis in Son.
In samenwerking met de Vereniging voor Poëzie DichtBij uit Son organiseert Bibliotheek Dommeldal een poëziemiddag inclusief mini-dicht-workshop.

Hiervoor nodigen wij jullie van harte uit.
Datum en tijd: 26 januari, 14:00 – 16:30 uur,

Theaterzaal Bibliotheek Dommeldal. Kerkplein Son
Gratis toegang en parkeergelegenheid.

Gezien de enthousiaste toeloop van 2023 graag je deelname opgeven bij:
Ellen Reijnders: e.reinders@bibliotheekdommeldal.nl of
Catherine Witvliet: Cathwit@gmail.com of per whatsapp: 0632051593
Met vriendelijke groet,
Ellen Reinders, Regiocoördinator Bibliotheken Dommeldal
Catherine Witvliet, namens de dichters van DichtBij Son

231202 NFT

De Ars Longa NFT

In mei 2022 introduceerde Ars Longa een eigen NFT. Toen kwam op deze pagina te staan:
“Nu NFT’s de kunstwereld hevig beroeren en er een nieuw kunst-tijdperk lijkt aan te komen, kan Ars Longa natuurlijk niet achterblijven. Tijdens het kunstcafe, op de eerste zaterdag van de maand, onderzoeken we steeds een ander aspect van dit wonderlijke verschijnsel.
Dat doen we aan de hand van onze eigen bijdrage aan dit digitale fenomeen: De Ars Longa NFTs, een groeiende verzameling van unieke varianten van het wezentje uit ons logo: De Ars Longa Art Lover.
Via voortplanting en mutaties breiden Ars Longa leden de verzameling uit, een novum voor de NFT-wereld. De ‘handel’ vindt uitsluitend plaats tijdens het kunstcafe.”

Er werd gehandeld en gemuteerd, en er werd onderzocht. Meer inzicht leidde tot meer afstand: dit was te mooi om waar te zijn. En dat was het uiteindelijk ook !
Het NFT gebeuren werd in stijl afgesloten.
Tijdens het kunstcafe van 2 december 2023, tevens Ars Longa’s afscheid van de Sonnerie, ging de blockchain in rook op.