230304 OdG Achten

Expositie van Henk Achten
Opening tijdens Kunstcafe 4 maart

Henk Achten is vooral sinds zijn pensionering actief als schilder: bij het afscheid van zijn ambtelijke loopbaan kreeg hij van zijn collega’s een fraaie schildersezel, doeken, penselen en verf.
In “Atelier Annelies” aan de Vresselseweg (een van de drie schilders-ateliers die daar gevestigd zijn) een ruim en warm atelier zodat daar ook tijdens de Corona periode op veilige afstand met kwast en kleur kon worden doorgewerkt, terwijl hij ook de kritische en leerzame feedback van zijn mede-schilders uit het atelier kreeg.

“Je gaat – als schilder – met andere ogen kijken; de lichtinval, details, de vele tinten groen ed. Gefascineerd raken door de schilderijen van Karel Willink in Museum More te Ruurlo; de verfijnde details in kleding ( o.a. van Fong Leng) en de sierraden van Mathilde. Ook de tv-programma’s Sterren op het Doek, het Geheim van de Meester en op Zoek naar Rembrandt geven stof tot nadenken en schilderen.”

Inmiddels is er al een aardige reeks aan doeken geproduceerd.
De kleuren komen op diverse materialen terecht: acrylpapier, doek, hout en ook dakleitjes; hij schildert zo’n beetje alles op alles; zogezegd “3 D” oftewel Dames, Dieren en Dingen (o.a. stillevens).
Kwastig (= ijverig) met Kleuren bezig zijn leidt tot realistisch, herkenbaar werk.

De expositie wordt tijdens het kunstcafé van Ars Longa geopend, en is tot 1 juni tijdens openingsuren van de Sonnerie te bezichtigen. De toegang is gratis