231101 FA

Filmcyclus najaar 2023: “Schijnwerelden”

Steeds meer worden we, door AI en sociale media, geconfronteerd met “fake” informatie. Veel ervan wordt als zodanig ontmaskerd. Maar wat als je in een schijnwereld leeft, en de omgeving houdt dat in stand?
“Schijnwerelden” is het thema voor de drie films die we in november draaien in de theaterzaal van het Dommelhuis.
We beginnen op woensdag 1 november om 20:00 met

The Truman Show

In deze 1e film komt Truman Burbank er achter dat zijn leven zo perfect is omdat hij het middelpunt is van een TV programma “The Truman Show”. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z’n vrienden acteurs zijn.

De film draait op het grote scherm in de theaterzaal van het Dommelhuis, en wordt voorafgegaan door een korte inleiding van een van de filmcommissieleden.

Toegang: leden € 2, niet leden € 4

231028 FotoWorkshop

Buiten-fotografieworkshop
op 28 oktober

Op 28 oktober organiseren we een fotografieworkshop, waarin fotografe Myriam Merks de deelnemers wil laten kennismaken met fotografie om hun eigen kijk op de wereld te laten fotograferen.
“Ik daag je uit anders en met aandacht te kijken en de wereld om je heen te (her)ontdekken. We gaan samen op pad en fotograferen met de 2 natuurelementen aarde en water. Deze natuurelementen zijn rijkelijk in Son te fotograferen.
Op diverse plekken zal ik jou vertellen hoe je deze plek kunt fotograferen met behulp van compositie (hoe orden je de verschillende elementen in een foto) en standpunt (vanuit welke hoek kun je een foto maken) . Je zult direct ervaren dat de foto die je maakt meer zeggingskracht krijgt door dit toe te passen.”

Je kunt deelnemen met je telefoon of digitale camera, fotografiekennis is niet vereist.
De workshop duurt van 10:00 tot ca 12:30, en we wandelen 5 km.

Er kunnen 20 Ars Longa leden mee, via de MooiSonenBreugelkrant nodigen we ook niet-leden uit. Kent u iemand die geinteresseerd is in Ars Longa. Neem haar/hem mee als introducee.
Deelname is gratis.
Vooraf aanmelden kan per email aan nieuws@arslongakunst.nl.
Wie het eerst komt ……

2306 OdG

Expositie van Toon van den Braak
Opening tijdens Kunstcafe 3 juni

Toon van den Braak (1943, Esch) is van huis uit bouwkundig tekenaar.
In 2011, twee jaar na het overlijden van zijn vrouw, is hij zich gaan richten op de beeldende kunst. Hij startte met beeldhouwen bij Atoinet Verhagen van kunstenaarscollectief Ruimte in Beeld in Nuenen.
Vier jaar later is hij daarnaast ook gaan schilderen. Bij Kees van Gend en later bij Peter Maas en Peter de Waard leerde hij de technieken en fijne kneepjes van het klassieke werk. Sinds dit jaar volgt Toon schilderlessen bij Peter van den Borne; ook hij is een klassiek geschoolde docent.

Van den Braak schildert eigen composities, maakt reproducties van schilderijen en schildert na van foto’s.
‘Onderweg’ in de ontdekkingsreis naar een eigen stijl heeft hij in de afgelopen jaren een flinke collectie opgebouwd, waarvan in La Sonnerie een mooie selectie te zien is.

De expositie wordt tijdens het kunstcafé van Ars Longa geopend en is tot 1 oktober tijdens openingsuren van de Sonnerie te bezichtigen. De toegang is gratis.

Deelnemers Dommelbalkon 23

Kunstplein 2023 Dichters op het Dommelbalkon

Dichters

Theo Smit

Doe het zelf! De een kweekt in zijn volkstuin spruitkool, de ander timmert er vrolijk op los en van geurig hout het eigen meubilair. De derde bakt luid zingend zelf overheerlijke appeltaart. De vierde breit neuriënd een warme Noorse trui en ik, ach ik schrijf soms zuchtend, soms uit de losse pols, mijn gedichten… Theo maakt deel uit van de Sonse dichtgroep DichtBij.

Arend Okken

Schrijft al 57 jaar gedichten. Als eindredacteur van TAALPODIUM ben ik er verantwoordelijk voor dat er elke twee weken een gedicht van een lokale dichter in DeMooiSonenBreugelKrant verschijnt. Mijn eigen bijdragen in deze rubriek zijn meestal Sonnet®ten, gedichten van 14 regels die altijd een link hebben met ons dorp. De sonnetvorm (4 + 4 + 3 + 3) spreekt me heel erg aan, omdat ik binnen dat beperkte stramien een gedachte moet en wil ontwikkelen met een onverwachte wending. Mijn Sonnet® begint in het algemeen neutraal verhalend, maar krijgt na regel 8 vaak een verrassende grappig bedoelde draai. Zo’n boost leent zich goed voor het bedrijven van satire, het op de hak nemen van sommige dorpse ontwikkelingen.

Catherine Witvliet

Maakt portretten en keramische beelden waarin zij een gemoedsstemming probeert te vangen. Dit geldt ook voor haar gedichten. Zij zoekt naar de diverse lagen van het voelen en denken om hier woorden aan te geven: ‘Als ik ‘geraakt’ word door wat ik zie, hoor, lees of mij herinner ontstaat de drang om dit vorm te geven met zinnen waarin klanken en metrum een compositie vormen. Catherine maakt deel uit van de Sonse dichtgroep DichtBij als dichter en voorzitter.

Willem Berkers

Ik maak deel uit van de Sonse dichtgroep DichtBij. Ik combineer schrijven met beeldend vormen en schilderen. Ik schrijf vanuit emoties als verontwaardiging, verwondering, verliefdheden en verontrusting. Noteer ze als ‘’Schraapsels van de ziel’’ waarna ik ze rangschik, weglaat, toevoeg om zo met de zuiverste woorden de lezers/luisteraars te bereiken. Schrijfsels die zelden rijmen. Schrijven is voor mij schilderen met woorden.
Site: www.willemberkers.com FB: www.facebook.com/willemberkerskunst

Ruben Kemperman

Filosofisch, analytisch en poëtisch ben ik altijd al geweest. In mijn tiener jaren begon ik te schrijven. Mijn eerste bundel (2015) heette : “Met het blote oog”. Was vaak in gevecht met de wereld en hoe mijn eigen wereld hier niet altijd op aansloot. ADHD was de diagnose en later Autisme. ‘Stempels’ die erg tekenend en identiteitbepalend waren. Hier ben ik inmiddels van is losgekomen. Ik maak door middel van gedichten en filosofieën zichtbaar hoe je bevrijding kunt vinden in jezelf, door de kwetsbare waarheid onder ogen te komen. In 2017 maakte ik bij de ‘Poëzie club Eindhoven’ een begin met het voordragen van mijn werk in het ‘Malle Abbe’ cafe te Eindhoven.

Bernadette van Loon

Als beeldend kunstenaar is zij door Jan-Anton van Hoek’s passie voor het woord geïnspireerd geraakt en geeft af en toe haar gedachten in woorden weer. Uit eigen werk en dat van Jan-Anton zal zij enkele gedichten voordragen. Hierin herdenkt ze hem die zich al sinds zijn jonge jaren ontwikkelde tot een ware woordkunstenaar. Zijn gedichten vonden meerdere malen een kruisbestuiving met zijn werk als componist, schrijver en beeldend kunstenaar.

Ad Louwers (1948)

Schrijft korte verhalen en gedichten in het Nederlands, maar dikwijls ook in het Brabants dialect, omdat hij dat gewoon mooi vind, te mooi in elk geval om verloren te laten gaan. Zijn stijl is niet zwaar, dikwijls met een humoristische inslag, begrijpelijk voor iedereen makkelijk toegankelijk.
Zijn inspiratie put hij veel uit zijn jeugd, de gedichten en verhalen hebben dan ook vaak een nostalgisch tintje. Hij publiceert regelmatig via Taalpodium in Mooi Son en Breugel. Een grote inspiratiebron voor hem is ook het Kerstfeest. Die toch aparte sfeer heeft hem al heel lang geïnspireerd tot het jaarlijks schrijven van een kerstgedicht, dat hij dan als kerstgroet aan familie en vrienden stuurt. Dat zijn inmiddels collectors items geworden.
Hij leverde al diverse keren bijdragen aan het jaarlijkse Brabantse Boekenweek-geschenk en kreeg voor zijn gedicht “Verbooje vruchte” in 2017 van de jury de tweede prijs toegekend.
Ook werd een aantal van zijn gedichten gepubliceerd in het 4 x per jaar verschijnend blad “Brabants”.

Stan Mooij

Stan Mooij werd in 1947 in Eindhoven geboren en woont sinds 1980 in Son. Hij begon deze eeuw met dichten en won in 2008 de Literatuurstimuleringsprijs Eindhoven. Daarna volgden nog verschillende andere prijzen en nominaties. Van zijn hand verschenen de dichtbundels “Doorlopend Stilstaan” (2010), “Sluitertijd” (2017) en “Van eb naar vloed naar eb” (2022), uitgegeven door uitgeverij Kontrast in Oosterbeek. In filmische poëzie blikt hij melancholisch terug op voorvallen in zijn leven met aandacht voor verrassende wendingen en associaties.

Kees de Kock

In mijn jonge jaren bleven, van de poëziealbums van mijn oudere zus en sinterklaasversjes van mijzelf na, weinig leesbaar werk over. Pas toen ik heel veel jaren later de Argentijnse Tango leerde kennen bleek, dat met de tango ook mijn interesse voor poëzie groeide. Door de muziek en vooral de Argentijnse dansstijl werd ik geïnspireerd tot het schrijven van gedichten. In 2012 ben ik in Son en Breugel komen wonen. Daar heb ik in de kersttijd een kerstgedicht ingezonden, dat werd gepubliceerd. Ik werd uitgenodigd door Arend Okken om mee te doen met TAALPODIUM en dat doe ik nu met plezier.

Merel Cooijmans

Schrijft al haar hele leven fictie en gedichten. Wat begonnen is al uren lange sessies met speelgoed is uitgegroeid tot twee romans, tientallen korte verhalen, ontelbaar veel gedichten en een plaats in Dichtbij. Vanuit haar appartement in Eindhoven is ze bezig met haar nieuwste boek. Merel schrijft het liefst over karakters met mentale problemen en probeert in haar gedichten grote emoties om te zetten in begrijpbare taal.

Jos Lombarts

Schreef al verhalen en gelegenheidsgedichten. Kort nadat hij in Son kwam wonen deed hij mee aan de dichtwedstrijd ‘Gedichten in het groen ’Tot zijn niet geringe verbazing werd hij een van de winnaars. Door de wethouder en opgeluisterd door het Sons Kamerkoor vond de onthulling van zijn gedicht plaats op, volgens Jos, het mooiste groene plekje van Son in Park Vroonhoven: ‘Sindsdien schrijf ik gedichtjes en heb ik de smaak en de slag te pakken’.

Jordi Kastelein (4e klas leerling Novalis College Eindhoven)

Wat dichten met mij doet: ‘het is gewoon een uitlaatklep voor mij. Soms heb ik een inspiratie waar ik op ga dichten. Het ene gedicht is wat positiever dan het andere.
Soms hebben mijn gedichten een plottwist’.

Eva Wiselius

Zangeres, zangdocente, singer-songwriter, schrijft naast liedteksten ook gedichten.
Uit het leven gegrepen beelden in woorden geschetst. Gevoel en emotie vertaald naar letters op papier. Speciaal voor deze editie schreef zij op het thema van deze dichtmiddag ‘Een doordeweekse zondag’ nieuw werk om voor te dragen’. Met liefde voor het gedicht.
Eva zal deze middag ook als singer-songwriter op treden.
Silvijn Kramer (Desiree of Adrie: teksten Eva en Silvijn tegen elkaar)
Is een leerling van Eva, hij heeft tevens pianoles van Vincent Robert in het Dommelhuis.
Silvijn schrijft zelf liedteksten. Hij zal deze dichtmiddag voor ons zingen.

Muzikale omlijsting: Bjorn Hak

“Met verstilde klank en muziek wil ik een sfeer creëren, een verhaal vertellen of iets uitdrukken wat niet gemakkelijk verwoord kan worden. Muziek die vooral gestoeld is op percussie, een werkwijze die ook onorthodox kan zijn en vaak met minder bekende instrumenten zoals de Handpan (melodische percussie) en de Aframe (electroorganic percussie synthesizer). Het resultaat varieert: van meditatiemuziek, via experimentele soundscapes, naar meer gestructureerde/gecomponeerde instrumentale muziek. Daarbij zoek ik altijd naar een poëtische sfeer.”

Deelnemers Kunstplein 23

Deelnemers aan Kunstplein 2023 Beeldend vormen

Pien (Ineke) Snoek

Mijn werk in keramiek kenmerkt zich door de cartoonachtige uitstraling. Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse werkelijkheid: kleine dingen of gebeurtenissen, een woordspeling, een karakteristieke houding of menselijke emoties.De beelden hebben vaak pakkende titels en vaak vinden toeschouwers hier herkenning in waardoor een glimlach niet uit kan blijven.

Erica van der Miessen

Bij mijn werk staat het menselijk lichaam centraal. Naakten, soms hoofden of b.v.alleen borsten. Ik werk het liefst in hardsteen, daarnaast keramiek en sculpturen die eerst in klei gebakken zijn en daarna bewerkt met oud serviesgoed. Zeer divers, het is maar net in welke vorm ik inspiratie heb.
Www. Emies.exto.nl Voor vragen zie mijn web site of mail naar ericavandermiessen@gmail.com

Giel Westgeest

Sinds enkele jaren ben ik lid van de enthousiaste Rooise beeldhouwclub
“de verBEELDing”. Ik vind het leuk om op deze prachtige locatie in Son en Breugel enkele beelden te kunnen tonen. Nieuwsgierig?
Tot ziens!

Hans Werner

Het menselijk lichaam staat in mijn werk centraal. Ik houd van de blote beelden uit de klassieke oudheid en de parken van Parijs. Mijn werk bestaat uit naaktstudies, geboetseerd in was en daarna gegoten in brons. Rodin en Maillol zijn mijn grote voorbeelden.

Tooske Bonten

Naast schilderijen maak ik beelden in steen en in brons.
Bij het werken in steen zoek ik de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen met de vrouw als geliefd thema. Momenteel maak ik beelden in brons, een materiaal met een prachtige uitstraling!
Mijn stijl kenmerkt zich als sierlijk, elegant, vrouwelijk en schoonheidsbeleving. Met overdrijvingen en bewegingen probeer ik emoties uit te drukken. Tijdens Corona ben ik zeer geïnspireerd geraakt door de vogels in de tuin en de resultaten zijn hier vandaag te zien. IJsvogels en roodborstjes in brons op mooie sokkels. Tevens geef ik workshops beeldhouwen: www.dagjeuitdekunst.nl
Mijn werk is te zien op www.toosbonten.nl

Willem Berkers

Ik ben kunstenaar en lid van Kunstvereniging Ars Longa en schrijversgroep DichtBij. Ik combineer beeldend vormen en schrijven en werk vanuit emoties als schoonheid, verontwaardiging, eenzaamheid, verwondering, verontrusting of verliefdheid. Dat moet uitgedrukt worden, zichtbaar gemaakt worden. In gedichten zijn ze genoteerd als “schraapsels van de ziel”. Met diezelfde passie maak soms ik ook gewoon mooie voorwerpen. Site: www.willemberkers.com FB: www.facebook.com/willemberkerskunst.com

Margo Elffers

Toen ik klein was tekende en boetseerde ik veel. Later kreeg hakken in steen mijn belangstelling. Dat resulteerde in de opleiding beeldhouwen op de Kunst academie. Daarnaast volgde ik vele workshops ook in glas. Mijn liefde gaat vooral uit naar abstractie.

Marijke Smulders

Pakweg 26 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het beeldhouwen. Vanaf het begin heeft mij dat gefascineerd. Ik werk voornamelijk in de zachte tot middelharde steensoorten.
Vaak laat ik mij door de steen leiden, maar ik zoek wel een steen uit waar ik een idee bij heb wat ik er uit kan maken. Het blijft een verrassing hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Door veel om je heen te kijken sla je onbewust ideeën op waar je vervolgens mee aan de slag gaat.
Door een blessure heb ik een tijd lang niet kunnen beeldhouwen en ben ik begonnen met het maken van kleurrijke fantasiebeeldjes. Deze zijn gemaakt van diverse materialen en zijn een mooie aanvulling op mijn stenen beelden.

Anne-Miek Simons

Toen ik 6 jaar geleden gepensioneerd werd, heb ik het beeldhouwen als hobby opgepakt. Ik maak eenvoudige, kleine, abstracte beelden. En heb me vooral laten inspireren door mijn beeldhouwvriend Percy Kuta uit Tengenenge. Op het kunstplein wilde ik graag enkele eigen beelden exposeren, maar ook een aantal van Percy Kuta. Bij eventuele verkoop is de winst voor het project Kufambatose – Samen op Pad, project voor kinderen met een handicap en hun familie in Zimbabwe moeten benoemen.

Benno Weynen

Ik begon in 1992 met steenkappen bij de Beeldenaar in Breda
Daarna volgde ik 10 jaar een drie wekelijkse workshop van een Bredase beeldhouwer Ludovicus van Eynatte In Meerle Belgie. Nu ik in Eindhoven woon volg ik wekelijks een cursus bij Ruimte in Beeld van docent Jan Opstelten in Nuenen.

Paula Groote-Versteegen

“Ik maak eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid, te samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep waarin ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in mijn werk.”

Cees van de Wijdeven

Geïnspireerd om telkens een nieuwe vorm voor een beeld te ontdekken, maakt het vele werk ondergeschikt. Het proces van vormgeven is zeer inspirerend en is voor mij telkens een uitdaging. Kleur; vorm en compositie zijn voor mij een leidraad tot een aanvaardbaar beeld.
ceesvdwijdeven@gmail.com  www.ceesvandewijdeven.nl

Thea Blok

Mijn enorme passie is de drive om mijn innerlijke bewogenheid, in ruimtelijke vormen en ook schilderend op doek, tot iets zichtbaars te transformeren.
De vertaling van die dynamische expressie, zoals beweging, ritmiek, spanning en emotie zijn velden
die tot een samenhang in mijn werk tot uitdrukking wordt gebracht
Mijn fascinatie gaat uit naar verschillende disciplines zoals werken met klei, steen, acrylverf maar ook ijzer of staal.

Flor du Puy

Wat ga ik maken en met welke klei? Met of zonder chamotte? Een portret(kop) of een pot of een dier? Iets humoristisch of iets decoratiefs of misschien alles aan het toeval overlaten?
Eindeloos kneden tot alle lucht eruit is. Hoogte en breedte in de juiste verhoudingen. Soms een tekening aanbrengen. Na een aantal dagen drogen de oven in en bakken. Welke temperatuur? Traag af laten koelen en dan de vraag is alles heel gebleven? Schuren of (welke?) glazuren? Mat of glanzend en welke kleuren? Opnieuw de oven in. Langzaam opstoken en langzaam afkoelen en weer wachten en dan nieuwsgierig het deksel van de oven. Benieuwd naar creatie? Tot ziens! Klei leuk!

Jeanne van den Oever

Zij is kunstenaar en haar werk kenmerkt zich door een bijzonder samen gaan van kracht, kwetsbaarheid en verstilling. Een persoonlijke interpretatie van de menselijke gestalte, gevat in een poëtische beeldtaal.
In het maakproces daagt ze het toeval uit zodat er ruimte in het beeld komt voor interpretatie. Niet in goud gedoopt maar oprecht en authentiek. Niet gezocht maar gevonden.

230304 OdG Achten

Expositie van Henk Achten
Opening tijdens Kunstcafe 4 maart

Henk Achten is vooral sinds zijn pensionering actief als schilder: bij het afscheid van zijn ambtelijke loopbaan kreeg hij van zijn collega’s een fraaie schildersezel, doeken, penselen en verf.
In “Atelier Annelies” aan de Vresselseweg (een van de drie schilders-ateliers die daar gevestigd zijn) een ruim en warm atelier zodat daar ook tijdens de Corona periode op veilige afstand met kwast en kleur kon worden doorgewerkt, terwijl hij ook de kritische en leerzame feedback van zijn mede-schilders uit het atelier kreeg.

“Je gaat – als schilder – met andere ogen kijken; de lichtinval, details, de vele tinten groen ed. Gefascineerd raken door de schilderijen van Karel Willink in Museum More te Ruurlo; de verfijnde details in kleding ( o.a. van Fong Leng) en de sierraden van Mathilde. Ook de tv-programma’s Sterren op het Doek, het Geheim van de Meester en op Zoek naar Rembrandt geven stof tot nadenken en schilderen.”

Inmiddels is er al een aardige reeks aan doeken geproduceerd.
De kleuren komen op diverse materialen terecht: acrylpapier, doek, hout en ook dakleitjes; hij schildert zo’n beetje alles op alles; zogezegd “3 D” oftewel Dames, Dieren en Dingen (o.a. stillevens).
Kwastig (= ijverig) met Kleuren bezig zijn leidt tot realistisch, herkenbaar werk.

De expositie wordt tijdens het kunstcafé van Ars Longa geopend, en is tot 1 juni tijdens openingsuren van de Sonnerie te bezichtigen. De toegang is gratis

xx







Ars Longa film programma in voorjaar 2023

Elk half jaar kiezen we een thema, en daar zoeken we dan de drie mooiste films bij.
Na de kunstreis in december waar we de expositie “De Nieuwe Vrouw” in het Singermuseum hebben bezocht, hebben we dit thema overgenomen voor het filmprogramma van dit voorjaar.
Drie films tonen we over sterke vrouwen in maatschappelijke rollen. Zij bepalen de computerprogramma’s van de Apollo waarmee Neil Armstrong op de maan moet landen, zij vechten voor het vrouwenkiesrecht, of doorbreken het monopolie van mannen op de ‘bok’ bij concertuitvoeringen.

Bij iedere film geeft een van de leden van filmcommissie vooraf een korte inleiding.


I.v.m. de filmlicentie mogen wij de filmtitels alleen in besloten kring melden. U kunt deze kring wat groter maken door deze mail met geinteresseerden te delen.




Inhoudsopgave











Dinsdag 7 februari: Suffragette (2015)





Praktische gegevens


* Aanvang film: 20.00 uur

* Prijs: € 2(leden), 4 (niet-leden)

* Locatie: Sonnerie


Over de film:


Regisseur: Sarah Gavron

Hoofdrollen: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Meryl Streep




Inhoud film


De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannie, hun strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht. Maud, een fabrieksarbeidster met een man en een zoon, wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen. De vrouwenbeweging is niet bang om geweld te gebruiken om hun doel te bereiken.





Bekijk hier de preview





Woensdag 22 februari: De Dirigent (2018)






Praktische gegevens


* Aanvang film: 20.00 uur

* Prijs: € 2(leden), 4 (niet-leden)

* Locatie: Sonnerie


Over de film:


Regisseur: Maria Peters

Hoofdrollen: Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Gijs Scholten van Aschat




Inhoud film


De film speelt zich af in 1924. De Nederlandse Antonia Brico gespeeld door Christanne de Bruijn, is als kind geemigreerd naar de Verenigde Staten en wil professioneel dirigente worden. Begin twintigste eeuw is een vrouwelijke dirigent niet sociaal geaccepteerd en Brico ondervindt dan ook van verschillende personen tegenwerking. Ze zet toch door en als professioneel dirigent debuteert ze op 24-jarige leeftijd bij het Berlijns Filharmonisch Orkest. Daarna leidt ze nog diverse andere belangrijke orkesten.





Bekijk hier de preview





Dinsdag 7 maart: Hidden Figures (2016)






Praktische gegevens


* Aanvang film: 20.00 uur

* Prijs: € 2(leden), 4 (niet-leden)

* Locatie: Sonnerie


Over de film:


Regisseur: Theodore Melfi

Hoofdrollen: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae




Inhoud film


Hidden Figures is een Amerikaanse biografische film uit 2016, geregisseerd door Theodore Melfi. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen.





Bekijk hier de preview





Ander nieuws




Kijk op www.arslongakunst.nl voor andere activiteiten van Ars Longa, waaronder:

kunstcafe in de Sonnerie, eerste zaterdag van de maand om 16:00
kunstreizen in maart en mei







Informatie over Ars Longa




Website Ars Longa



E-mailadres Ars Longa







Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van

Ars Longa, de kunstvereniging van Son en Breugel

.






Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend per e-mail verspreid aan Ars Longa leden en geinteresseerden in de filmavonden. Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief kan via een email aan films@arslongakunst.nl


Copyright © 2023 Ars Longa * Alle rechten voorbehouden *








230127 Week vd poezie

Week van de poëzie 2023

In het kader van de week van de poëzie 2023 organiseert de bibliotheek samen met het Son en Breugelse dichterscollectief DichtBij een Poëziemiddag. Dat gebeurt in het Dommelhuis op vrijdagmiddag 27 januari, aanvang 14.30 uur.
Het belooft een leuke en afwisselende activiteit te worden. Een beetje leerzaam en vooral ook veel genieten. Zeker van mooie gedichten en verhalen, voorgedragen en verteld door de deelnemende dichters. Maar zonder twijfel kan en zal er ook genoten worden van de poëzieworkshop, die op het programma staat. Want dan zal blijken, dat we diep in ons hart allemaal wel en beetje dichter zijn…….!
De toegang is gratis en iedereen is welkom. Jong en oud.

Graag aanmelden bij Catherine Witvliet dichter bij- en en voorzitter van Poëzievereniging DichtBij Son. per whatsapp 0632051593 of per mail cathwit@gmail.com of via de website van Bibliotheek Dommeldal Son

230204 PopUp Bert v.d. Heuvel

Bert van den Heuvel
PopUpGalerie 4 en 4 februari

De laatste PopUpgalerie voor de corona-epidemie werd gehouden door Bert van den Heuvel.
En nu is hij het eerste Ars Longa lid dat erna weer een weekend exposeert.
Dat dit gebeurt met nieuw werk, betekent dat Bert de coronatijd creatief heeft ingevuld.

Bert van den Heuvel (1949, Eindhoven) heeft tijdens zijn technische opleiding geleerd om te gaan met diverse materialen, en die kennis steeds uitgebreid door ervaring en experimenteren.
Daarmee komt hij tot opvallende resultaten. In de exposities, die hij, actief lid van Ars Longa, al een aantal keren heeft gehouden weet hij steeds opnieuw te verrassen met nieuw werk. Als je door zijn tentoonstelling loopt lijkt het wel of er verschillende kunstenaars aan het werk zijn geweest.
In de coronatijd heeft hij niet stil gezeten. Hij heeft veel kunstdocumentaires bekeken en zich laten inspireren door Jackson Pollack. Daarnaast is hij bezig geweest met abstract expressionisme. Hiervan heeft hij zijn eigen interpretatie gemaakt, zoals je op de tentoonstelling zult kunnen zien.
Bert heeft zijn werk ingedeeld in verschillende thema’s, met altijd als basis de natuur:
– Er zijn realistische schilderijen, waar je bij wijze van spreken zo het bos in stapt;
– Soms is iets heel herkenbaar en een andere keer wordt de verf wat losser opgezet.
– Bij het thema vrije expressie wordt vooral de nadruk gelegd op de compositie van de kleuren.
Al met al een zeer interessante expositie. Bert is zelf beide dagen in La Sonnerie aanwezig.

220511 ALV

Ars Longa Ledenvergadering en NFT-presentatie

Hieronder kunt u de presentatie die gebruikt werd tijdens de ledenvergadering van 11 mei 2022 nog eens zien.
Daaronder (na enig geduld voor het laden van de presentatie) kunt u de presentatie over de Ars Longa NFT nog eens nalezen.

220509 AL NFT