130630 Kunstpleinen

Negende editie van Kunstpleinen

Zondag 30 juni op Kerkplein en het Raadhuisplein in Son.

De kunstvereniging Ars Longa organiseert op die dag weer de jaarlijkse openluchtexpositie voor beeldhouwkunst. Aan de expositie wordt deelgenomen door circa 26 lokale en regionale beeldende kunstenaars.
Klik hier voor de brochure met deelnemers.

Een keur aan ruimtelijke kunstwerken wordt geëxposeerd in het centrum van Son en Breugel. Bezoekers vinden er beelden in steen en brons, er is keramiek, bijzondere constructies, assemblages en objecten.
Bijzonder is dat we dit jaar werk exposeren van de vorig jaar overleden beeldhouwer Paul Timmermans uit Son. Paul maakte zeer mooi werk dat heel vaak het vrouwenhoofd als onderwerp had. We doen dit als een hommage aan hem, omdat hij jarenlang lid was van Ars Longa. Verder zijn er naast een groot aantal oude bekenden onder de deelnemers weer een zestal nieuwe gezichten in het deelnemers veld. Dit verjongt ongetwijfeld de collectie geëxposeerde werken.
Kunstpleinen is een vervolg van het oude Kunstpad. Deze openlucht expositie werd gestart door Ars Longa omdat er zo weinig gelegenheid was in Son en Breugel om ruimtelijke kunstvormen te exposeren. Voor schilderen, tekenen, wandkleden e.d. waren er negen jaar geleden wel mogelijkheden (bijv. het Gemeentehuis). In de openlucht konden we de exposanten echt “de ruimte geven” waar beelden recht op hebben. Het publiek kan nu deze werken van alle kanten goed bekijken.
De expositie is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Tussen 15.00 en 16.00 uur wordt de expositie opgeluisterd met een carillonconcert door de vaste beiaardier Peter Bremer. Klik hier voor het programma.

130619 Forum over Hockney

Deze week aandacht in Forum voor de Hockney workshop (19/6/2013)

Tijdens de Hockney workshop kregen we bezoek van Ineke van Uden van Forum.
Zowel op de voorpagina als in een groter artikel op pagina 10, schrijft zij over onze workshop.
Lees het, hieronder

130619 nieuws Hockney workshop

Hockney workshop: groot success (17/6/2013)

15 juni is een nieuw hoogtepunt geworden in de historie van Ars Longa.
120 panelen warden door zo’n 40 leden beschilderd, en toen ze waren opgehangen,
vormden ze drie prachtige schilderijen, elk van zo’n 3.5 bij 2.5 meter.
Lees hieronder maar eens wat het Eindhovens Dagblad er over te vertellen had.
En …. kom binnenkort terug voor de foto collage die we hier gaan tonen.

130619 Smederij Hockney Expo

Hockney schilderijen expositie

15 juni – 25 augustus in de Smederij.

De Hockney workshop op 15 juni is een groot succes geworden.
Zo’n 40 Ars Longa leden hebben die dag samen drie grote schilderijen gemaakt van mooie plekken in Son en Breugel. De resultaten hangen op die wanden in de Smederij en worden de hele zomer tentoongesteld op zaterdag- en zondag middag.

130613 voorbereiding Hockney

Voorbereiding Hockney Workshop in volle gang (13/6/2013)

Het is bijna zaterdag, de grote dag van de ‘Hockney Workshop’, we hebben inmiddels ruim 30 aanmeldingen……… dat mogen er nog meer zijn.
We hebben 120 doeken van 40×40 klaarstaan en er is hard gewerkt aan een prachtig ophangsysteem voor de 3 grote kunstwerken.
De foto’s hieronder laten zien dat er deze week hard gewerkt is.
Het wordt mooi weer en we kunnen zowel binnen als buiten schilderen. Er zijn ezels, tafels en muren waarop gewerkt kan worden.
Verf en kwasten zijn aanwezig. Schilder of tekenervaring is niet nodig. Begeleiding is aanwezig.

Om 11 uur gaan we van start, je hebt de tijd tot 16 uur.
Neem wat te eten en te drinken (denk ook aan drinkwater) mee, gereedschap om het op te eten en een glas of een beker om uit te drinken, een stoel, krukje of picnick-kleed om op te zitten. Kannen met koffie en thee zijn ook zeer welkom!

Om 16.00u gaan de kurken van de fles en openen we de expositie feestelijk.130615 Smederij Hockey workshop

Hockney Workshop

op 15 juni 2013 in de Smederij.

Die dag wachten verf, kwasten en meer dan 100 canvas doeken van 40 X 40 op u, ook of zelfs juist als als u nog nooit geschilderd heeft.
Die doeken, ongeveer ėėn per Ars Longa lid, wachten op uw enthousiasme om samen met alle leden een heel groot werk te maken.
Dit kunt u in ieder geval… Met een paar simpele aanwijzingen van Annelies en
Miriam, en zo simpel als het is om uw doek te maken zo groot zal de voldoening zijn als het af is.
We presenteren zo een “groepsfoto”, een groot kunstwerk van alle leden, een blijvend aandenken aan Ars Longa in 2013, dat de hele zomer in de Smederij getoond wordt.
En…uw naam komt voor de eeuwigheid achterop het paneel te staan. Het werk wordt een eerbetoon aan 3 mooie plekken in Son en Breugel