231101 FA

Filmcyclus najaar 2023: “Schijnwerelden”

Steeds meer worden we, door AI en sociale media, geconfronteerd met “fake” informatie. Veel ervan wordt als zodanig ontmaskerd. Maar wat als je in een schijnwereld leeft, en de omgeving houdt dat in stand?
“Schijnwerelden” is het thema voor de drie films die we in november draaien in de theaterzaal van het Dommelhuis.
We beginnen op woensdag 1 november om 20:00 met

The Truman Show

In deze 1e film komt Truman Burbank er achter dat zijn leven zo perfect is omdat hij het middelpunt is van een TV programma “The Truman Show”. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z’n vrienden acteurs zijn.

De film draait op het grote scherm in de theaterzaal van het Dommelhuis, en wordt voorafgegaan door een korte inleiding van een van de filmcommissieleden.

Toegang: leden € 2, niet leden € 4

231028 FotoWorkshop

Buiten-fotografieworkshop
op 28 oktober

Op 28 oktober organiseren we een fotografieworkshop, waarin fotografe Myriam Merks de deelnemers wil laten kennismaken met fotografie om hun eigen kijk op de wereld te laten fotograferen.
“Ik daag je uit anders en met aandacht te kijken en de wereld om je heen te (her)ontdekken. We gaan samen op pad en fotograferen met de 2 natuurelementen aarde en water. Deze natuurelementen zijn rijkelijk in Son te fotograferen.
Op diverse plekken zal ik jou vertellen hoe je deze plek kunt fotograferen met behulp van compositie (hoe orden je de verschillende elementen in een foto) en standpunt (vanuit welke hoek kun je een foto maken) . Je zult direct ervaren dat de foto die je maakt meer zeggingskracht krijgt door dit toe te passen.”

Je kunt deelnemen met je telefoon of digitale camera, fotografiekennis is niet vereist.
De workshop duurt van 10:00 tot ca 12:30, en we wandelen 5 km.

Er kunnen 20 Ars Longa leden mee, via de MooiSonenBreugelkrant nodigen we ook niet-leden uit. Kent u iemand die geinteresseerd is in Ars Longa. Neem haar/hem mee als introducee.
Deelname is gratis.
Vooraf aanmelden kan per email aan nieuws@arslongakunst.nl.
Wie het eerst komt ……