140726 Gem.Huis

Louise Nevelson assemblage project

in het Gemeentehuis
van 26 juli tot 3 september 2014.

Tijdens kunstpleinen op 6 juli j.l. werd het resultaat van Ars Longa’s crowd art project getoond, een assemblage van 40 kistjes in de stijl van kunstenaar Louise Nevelson.
Voor wie het op die dag niet gezien heeft is er nu een herkansing.
Van 26 juli tot en met 3 september exposeert kunstvereniging Ars Longa de assemblage van 40 kistjes in het gemeentehuis van Son en Breugel.

De expositie is dagelijks te bezoeken tijdens openingsuren

140802 OdG

10 leden exposeren

in La Sonnerie
van 2 augustus tot 28 oktober 2014.

Iedere 3 maanden verzorgt Ars Longa een nieuwe expositie Op de Gang van de brasserie van de Sonnerie. Meestal ziet men dan ca 10 werken van één lid, maar dit keer leveren 10 leden een bijdrage.
De opening is zaterdag 2 augustus om 16:00, en iedere geinteresseerde is welkom.

De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie

140704 Parachute project op schema

Parachute project gestart

Na toezeggingen van een aantal sponsoren en de ledenvergadering op 13 mei was het al duidelijk dat het draagvlak voor het parachute project goed was. En inmiddels is er een sponsor voor elk van de 17 parachutes die geconstrueerd gaan worden
Eind mei was de materiaallijst klaar en konden de bestellingen geplaatst worden. Het parachute doek was er het eerst. Na het op maat knippen op een grote tafel in het Hoi-huis werden 17 doeken door Marian Krikken meegenomen voor behandeling en afwerking.

Eind juni arriveerden de buizen, strips en andere metalen grondstoffen. Met grote dank aan smid Jan Swinkels die het materiaal al op maat had gezaagd, kon de ploeg vrijwilligers op maandag 30 juni onder bezielde leiding van ontwerper Martien Leenders direct aan de slag met de constructie van de eerste parachute.
Omdat deze parachutes niet, als bij een daling door de wind worden opengehouden, hebben ze een speciale constructie om dat effect na te bootsen. Onder het doek is daarvoor een cirkelvormig raamwerk met “spijlen” aangebracht. Op zich al een kunstwerk.
Een spannend moment is als het parachutedoek over het frame wordt gelegd. Zijn alle berekeningen goed geweest? Is de maatvoering juist geweest? Inderdaad, het klopt.

Dan wordt de eerste parachute in zijn geheel opgezet en opgetuigd.


En nu de volgende 16 nog …..