141230 Kunstreis

Kunstreis op 30 december

De kunstreis gaat dit jaar naar Den Haag, te beginnen bij het Mauritshuis. Daar gaan we in het prachtig gerestaureerde gebouw de eigen collectie bekijken, die bestaat uit ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters.
Daarna kunt u lunchen in de omgeving van het Mauritshuis. Naar een gelegenheid voor een gezamenlijke lunch wordt nog gezocht. Nadere informatie volgt.

Het Gemeentemuseum Den Haag heft de eerste Nederlandse tentoonstelling sinds 40 jaar over Mark Rothko. Van blozend roze en jubelend geel, tot knallend blauw en somber zwart. Wanneer je voor de immense doeken van Mark Rothko (1903-1970) staat, voel je hoe je zijn wereld ingezogen wordt. De kleurvelden, opgebouwd uit
zinderende verflagen, zijn van een ongekende intensiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie.

Aanmelden kan per email aan secretariaat@arslongakunst.nl en door het gelijktijdig overmaken van de reiskosten op NL39 RABO 0109116011 t.n.v. Ars Longa o.v.v. Kunstreis:
€22,00 p.p. (niet leden €27,00 p.p.) indien u de museumkaart heeft en meeneemt.
€47,00 p.p. (niet leden €52,00 p.p.) zonder museumkaart

De Kunstavond van 17 december wordt helemaal aan deze kunstreis gewijd

141217 Kunstavond

Kunstavond op 17 december

in de Sonnerie.

Dit jaar gaat de eindejaars KUNSTREIS naar Den Haag, waar we het Mauritshuis gaan bezoeken (nu de eigen collectie weer terug is) en het Gemeentemuseum, met de grote overzichtstentoonstelling van Rothko.
ANNELIES SCHOTH zal op woensdag 17 december tijdens de KUNSTAVOND in de Sonnerie haar kennis van deze kunstwerken met u delen in woord en vooral in beeld. Zodat het kijken, het zien en de herkenning een aangename beleving wordt. Minstens 2 keer ziet u iets wat u nooit meer vergeet.
Ook zal zij aandacht besteden aan actuele tentoonstellingen waar we niet heengaan…
Ook niet leden zijn van harte welkom. Aanvang 20.00 uur in Hotel La Sonnerie.
Bijgaande foto toont de voorbereiding van de spreker van deze avond.

141108 OW Paula Groote

Paula Groote

Van 8 tot en met 30 november exposeert Paula Groote-Versteegen
een installatie van een strijdveld, gemaakt van tegels met keramische ‘krijgers”, gesitueerd in de vorm van een schaakspel.
Het reflecteert op hedendaagse onrust tussen landen en bevolkingsgroepen.
Het is mogelijk en zelfs wenselijk als bezoeker het spel te spelen en zo spelenderwijs het machtspel te ondergaan.
De expositie wordt geopend door Jan Friso Groote op zaterdag
8 november om 15.00 uur.
Wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.!