150705 Kunstpleinen

Kunstpleinen voor de elfde keer

Crowd-art project Sonnebloemen te zien

Op zondag 5 juli houdt Kunstvereniging Ars Longa voor de elfde keer een grote openluchtexpositie voor beeldhouwkunst in het centrum van Son en Breugel. Gedurende de hele dag exposeren tweeëntwintig regionale kunstenaars hun ruimtelijk werk op het Kerkplein en het Raadhuisplein. Ter gelegenheid van het Van Gogh-jaar wordt ook een bijzonder crowd-artproject Sonnebloemen tentoongesteld.

Ook tijdens de elfde uitvoering van de ‘KUNSTPLEINEN’, zoals de expositie is gedoopt, is weer een keur aan beeldhouwwerk in steen en brons te zien. Daarnaast worden onder meer assemblagekunst en keramiek gepresenteerd.
Voor het tweede keer in de historie is ook een gezamenlijk kunstwerk te bewonderen. Inspiratie hiervoor vond de organiserende werkgroep van Ars Longa in het Van Gogh-jaar en Vincents beroemde Zonnebloemen. De presentatie die tijdens Kunstpleinen wordt getoond is gemaakt door een groot aantal leden van Ars Longa én door regionale kunstenaars die ook op de expositie te zien zijn.
De expositie wordt vanaf 10.30 uur opgebouwd en is te zien tot ongeveer 17.00 uur. De toegang tot Kunstpleinen is gratis. Om 15.00 uur wordt de expositie opgevrolijkt door carillon bespeling.

Via de link kunt u het programma van deelnemers bekijken.