170204 OdG Thea Prummel

Thea Prummel “comes closer”

van 4 februari tot 2 mei 2017.

Toen we Thea vroegen om haar werk te introduceren zei ze:
“In mijn werk laat ik mij voornamelijk inspireren door details. Ik bekijk graag dingen van dichtbij en zie dan opmerkelijke beelden. In mijn macrofoto’s wordt de weergave van de werkelijkheid meer en meer ondergeschikt aan het spel van kleuren, lijnen en vormen, waarbij vaak haast abstracte beelden ontstaan. Ik laat mij voornamelijk leiden door mijn gevoel en hoop dat het beeld bij de kijker een gevoel van verwondering en/of vervreemding oproept”

Wij hopen vooral dat u zelf komt kijken welk gevoel Thea’s fotos bij u teweeg brengen. De eerste gelegenheid is bij de opening op 4 februari om 16:00 uur.

De expositie is tot 2 mei dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van La Sonnerie

170112 Einde Smederij

Exit Smederij

De laatste weken kwam het einde van de Smederij tergend langzaam naderbij.
De hele omgeving werd gestript, afgebroken en tot puin gemaakt. En steeds bleef de Smederij fier overeind. Als een soort eerbetoon was het het laatste aan de beurt.
En toen deden de machines hun werk
 

Onderstaande foto is op 12 januari 2017 genomen door Fran Maasdam.
Tegen zo’n overmacht zal het gebouw niet bestand zijn.

170105 Filmavonden

Drie filmavonden in het voorjaarsprogramma

Na het succes van de openlucht-filmavond tonen we dit voorjaar een drietal klassieke films uit de periode tot 1940. Bij elke film houdt eerst een Ars Longa lid een inleiding, zodat u achtergrond en context kent voor u gaat kijken.
Om welke films gaat het?
17 januari: Panzerkreuzer Potemkin (1925)
14 februari: Metropolis (1927)
15 maart: The great dictator (1940)

Pantserkruiser Potjomkin is een zwart-wit stomme film uit de Sovjet-Unie 1925, die geregisseerd is door Sergej Eisenstein en geproduceerd door
Mosfilm.
Inleiding: Ad van Etten