140906 – Parachutes geplaatst

17 parachutes geplaatst in het centrum van Son en Breugel en aan de A50

Op zondag 31 augustus begonnen ca. 10 leden van Ars Longa in alle vroegte aan de voltooiing van een project dat ruim een half jaar in beslag had genomen. Het begon misschien wel tijdens de kunstreis van December 2013 aan Christo‚Äôs Big Air Package in de Gasometer Oberhausen. Martien Leenders herinnerde zich weer Christo’s parasollen, daar te zien op foto’s, toen hij begin dit jaar dacht over de aankomende 70e herdenking van 17 September 1944, de luchtlanding op de Sonse heide en de bevrijding. Zijn ‘artist impression’ leidde tot veel enthousiasme en de start van het project, waaraan vele Ars Longa leden hebben bijgedragen, maar ook locale ondernemers en instellingen.
Op 31 augustus werden de parachutes op hun tijdelijke bestemming opgesteld, waar ze op 14 en 16 September colonnes van historische legervoertuigen aan zich voorbij zien trekken.
Hieronder foto’s van de plaatsing.
 
 
 

140906 Infoborden

Informatieborden bij de parachutes.

In het centrum van Son en Breugel staan 8 informatie borden, die uitleg geven over de achtergrond en betekenis van de “Parachutes voor vrijheid”.
Elk bord toont een andere foto, genomen op of vlak na 17 September 1944.
De foto’s zijn afkomstig uit het archief van de Heemkundekring Son en Breugel, die toestemming gaf voor deze reproductie.
Hieronder tonen we de 8 informatieborden (ontwerp Ton Geers)140906 Parachute Sponsors

Sponsors voor Ars Longa parachutes

Toen dit voorjaar Martien Leenders’ idee voor de “Parachutes voor Vrijheid” omarmd werd, bleek spoedig dat Ars Longa dit niet zou kunnen uitvoeren zonder financiele steun.
De actie “Adopteer een parachute” werd een success dankzij 17 locale bedrijven, instellingen en particulieren.
Op deze pagina brengen we deze gulle gevers onder de aandacht en bedanken we hen voor de financiele en vaak ook morele ondersteuning.
Speciale dank gaat ook naar het Hoi-huis, Jan Swinkels en van Lieshout voor hun bijdragen.

140913 OW Myriam Merks

Myriam Merks fotografie

Vanaf September openen we iedere tweede zaterdag van de maand weer een nieuwe expositie die de verdure weekenden van die maand te bezichtigen zal zijn.
Op 13 September opent Myriam Merks het nieuwe seizoen, met haar ‘Visionaire Landschappen.

De kijker wordt meegenomen in een fotografische fantasiewereld, waarin hij of zij even weg kan dromen uit de werkelijkheid.!

De opening is op zaterdag 13 september om 15.00 uur.!
Wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00u.!